29 Mayıs 2012 Salı

5,5 çok erken

Ela Mercanım Kasım 2007 doğumlu çok şükür bu yıl için okula başlama derdimiz yok. tam bir oyun çocuğu babasını özleyince baba kıyafeleri giyip koltukda sızına kadar onu beklemek, masal kitaplarını anne,babasına milyon kez okutmak haziran 2007 doğumlu olan arkadaşının hakkı değil mi?

 tuvaletini yapınca "ANNNEEE BİTTTİİİİİ" diye seslenen miniklerimizin oyunundan alınmaması gerektiğini düşünüyorum. sizde aynı fikirdeyseniz  5,5 çok erken diyorsanız iki tık lütfen..

8 yorum:

  1. yerim ben o kuzuyu... maşalaah...
    sormayın gitsin benimkide temmuz 2008 li şuan için bizi kapsamıyor ama yinede üzülüyorum....
    cezsı varmı bilmiyorum ama bize sıra geldiğinde hiçbirşey umruda değil göndermemeyi düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol neclacım
      2013-2014 öğretim yılında Ela Mercanımda başlayacak 4+4+4 de değişiklik olmaz ise. şimdi bir tıkla imzamızı verelim.

      Sil
  2. oğlum ocak 2008 li daha küçük biliyorum ve dediğin gibi daha anne çocuğu olduğu için istersen getir dedikleri halde anaokulunada yollamadım.Belki seneye dedim.Kızım ise ekim 2005 doğumlu ve bu sene okula başladı evet maşallah okuyor yazıyor ama aklı oyunda,hatta genelde ders çalışırken bile dikkatini dağıtıyor.Aynı yaşta hatta 5 ay büyük kızı olan kuzenim bu sene okula yollamadı kızın önce kızdım ama şimdi düşünüyorum hayatları zaten okul sınav ders arasında geçiyor çocukların.Yani nekadar çok yaşarlarsa o kadar iyi çocukluklarını.Bende sizdenim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben imzamı attım. sizeleride bekliyorum. hedef 5000 miş ama 5000 i geçtik:)

      Sil
  3. kesinlikle gönderme Yasemincim...Bu yıl olmasa da bir kaç yıl sonra aradaki uçurumu göreceksin...Oğlum ocak doğumlu ve 3 ay için 1 sene sonra başladı.Çok üzülmüştüm yıl kaybı var diye...Ama sevinmeliymişim arkadaşlarını solluyor ay farkı nedeniyle...Derslerinde çok başarılı...Zaten çocukları bir başlatıyoruz okula arap atı gibi koşturuyoruz sonrasında...Sınavları dersaneleri kursları etütleri...Bırak bir sene daha çocukluğunu yaşasın oyun dünyasında hayalleryle yaşasın canım...Sözüm bu arada herkese...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliçsizlik diz boyu Aslım. ne bir öğretmen bişi biliyor nede bizler. özel okullar ay ay ayıracak sınıfları hadi diyelim devlette ayırdı A şubesi ile B şubesi farklı konumu işlicek 1,5 yaş fark olacak sınıflar arasında pekii 5,5 yaşında olana boyama kitabı 7 yaşında hece kitabımı verilecek? ne yani nedir?

      Sil
  4. 5,5 çok erken bence de.. bir eğitimci olarak kara kara düşünüyorum uygulama nasıl olacak acaba... diyorlar ki, ilk yıl oyunla okula alıştırma olacakmış.. o zaman ana sınıflarını neden zorunlu yapmıyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ee zaten Denizli anaokulları zorunluluğunda pilot bölge idi:( abimin eşide sınıf öğretmeni oda şaşırdım durumda
      hala bir bilgi yok diyor öğretmenlerimiz:(

      Sil