1 Ocak 2013 Salı

amigurumi hello kitty'ler, cüzdanlar, parmak kuklalar:)

 hello kittylerim üzerine "yaseminkale" yazsamda yazmasamda diyor dimi "yaseminkale" nin diye:)
 yavuz hırsızlar ev sahibini bastırıp oyuncaklarımın fotoğraflarını kullanarak "sipariş alınır" yazıyor. Ben zaten yapılışlarını paylaşıyorum örelim, hediye edelim,satalım kazanalım ben yanlız başıma yapsam "her çocuğun en az 1 tane oyuncağı olmaz ki" ama 2013 den demirbaş isteklerimin dışında sizlerden istediğim yapılışlarımın araklanmaması :) fotolarımın kullanılmaması
 bereketli bir yıl olsun. kimsenin parmağında kukla olmayalım:)

28 yorum:

  1. Ah Yasemin Hanım'cım ah, sonu gelmez bu arsız içerik hırsızlarının. Arsız diyorum çünkü gidip uyarıldıklarında utanıp sıkılmak yerine yavuz hırsız misali arsızca cevap verenler çoğunlukta.

    Tüm amigurumileriniz her zaman olduğu gibi yine çok güzeller, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle!... aldım bir mail aynen dediğiniz gibi...


      "Yasemin hanım merhaba;

      yazımızda kullandığımz resimlerinizi kaldırmış bulunmaktayız, Telif hakkınız olan resimleriniz varsa telif hakkı koymuş olduğunuz yazı ve resimlerin telif hakkı yazılarını ve belgelerini bize email atmanız sonrası tereddütsüz olarak kaldırılacaktır. Bu alan adı kimseye satılmaya kalkılmamıştır ve satılmayacaktır.

      Herkes kendi ekmeğini yer ALLAH herkes Rızık verir bizimde bu site üzerinden yiyecek bir ekmeğimiz varsa yeriz yoksa işimize güncelleme yaparak devam ederiz.

      Yasemin kale olmasaydı ne yapacaktınız demişsiniz, bizim bunca sene ekmeğimizi siz mi veriyorsunuz. Daha dikkatli yorumlar yazmanızı rica ediyorum."
      şeklinde:))

      Sil
    2. Buyrun işte! Arsız değil de nedir bunlar ya?

      Sil
    3. her çektiğimiz fotoya telif hakkı almaya gidersek:)) ben zaten yapılışarı saklamıyorum. netten bulup ben yaptımda demiyorum neyse onu diyorum. :))

      Sil
    4. Her çalışmaya patent alamayacağımızı bildikleri için akılları sıra dalga geçiyorlar. Ben biraz daha kötüsünü yaşadım, büyük bir orgganizasyon firması için yaklaşık 20 adet düğün ve doğum objesi tasarladım. Aylarca görüştük en sonunda ücret konusunda anlaşamadık ve işbirliğini sonlandırmayı tercih ettim. Firma tüm tasarımları birebir olarak başka birisine yaptırdı,itiraz ettğimde ise patent belgelerinizi gönderin dediler.:)

      Sil
    5. emek vermeyenler bu işin önemini bizim canımızı ne kadar acıttığını bilmiyorlar. bana her gün dünya mail geliyor yapar mısın örer misiniz direk oyuncağın sahibi kimse ona yönlediriyorum. bizler birbirimize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum:((
      eğerki o oyuncağı yapan kişi aradıysa yada yönlendirdiyese ancak o zaman yapıyorum siparişleri :(

      Sil
    6. Hepimizin duyarlı olması ve aynen yaptığınız gibi birbirini de koruyor olması gerekiyor.

      Sil
    7. sizede çok çok geçmiş olsun Nalan hnmcım.. umarım yeni yılda güzel işlere imzamızı atarken bu tür yaşadıklarımız 2012 de kalır.

      Sil
  2. Kesinlikle tatlım. Mutlu yıllar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu yıllar canım:)) sitemli bi postla merhaba demiş oldum.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. mailimi aldın mı nurten beğendiden gelfi motiflerim:)

      Sil
  4. Hepsi çok güzel,hele hello kity'lere bayıldım..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. haydaaa buyur burdak yak:( ne demek telif hakkı,patent yaaa...benim evimde,koltumun üstünde çekdiğim resme bide para mı vercem,ne günlere kaldık hey rabbim...

    YanıtlaSil
  6. mutlu sağlıklı seneler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederimmmm sizedee mutlu seneler!...

      Sil
  7. çok şirinler... küçük çalışmak daha zordur herhalde.. ellerinize sağlık... mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. evet küçük örmek daha zor:) kol ve bacaklarda ellerimiz acıyo:)
      sizede mutlu yıllar:)

      Sil
  8. Ben yorumsuz kalmak istiyorum çün kü ne yaparsak yapalım çözüm yok bugün biri yarın birbaşkası çıkıyor......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bende genelde sessiz kalıyorum bu tür yayınlar yapmıyorum özellikle blog ve sitemde ... bu defa sessiz kalmak istemedim.

      Sil
  9. canım ellerine sağlık ee aynı kişilerden muzdaribiz:)

    verdikleri cevap o kadar ayıp ki diyeceğim bir tek şey var onların değimiyle ispatlı telif haklarıyla yok olur giderler inş. başka söylenecek bir şey kalmıyor bize.
    aslında blogger hepimizden ayrı nemalanıyor bu tür konularda bizlerin haklarını korumalı ama maalesefsaldım çayıra mevlam kayıra hesabına döndü herşey.
    Etik ahlak unutuldu gitti:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10.000 lerce blog var bu tür kişilerin ekmeğine bal sürüyoruz. Zaten benim hello kitty i emeksensinden çekmiş. üzerine isimimizi yazamıyorum emeksensin için.
      Aslında alışığım ben facede bi dolu sayfa oyuncaklarıma model numarası verip sipariş alınır yazıyor:)
      tabii fotolar bi yana isim kullanılması dahada acı:(

      Sil
    2. canım ben meksensin olayını kapadım. senin satışların oluyor kartvizitlerinden at bir kenarına foto çekerken. öyle de böyle de alsalar bile en azından kendi terbiyesizliklerine kat çıkmış olurlar bizler tanır biliriz de başkaları ne bilecek.benim durum daha kötü ya tanınmış adım o alınan resimlerin üzerinde .com olarak ben asıl bna üzülüyorum.devam ediyorum ama içimde bir burukluk da var ne yalan söyliyeyim. gidip bakmıyorum bile hazır örgüçantam logolu fotolarımı da götürdülerse en azından gözüm görmesin:(((

      Sil
  10. yasemin hanım öncelikle emeğinizi büyük bir saygıyla takip ediyorum.. Saygıyla diyorum çünkü küçük hesaplar yapmadan anlatımları paylaştığınız için,konuyla ilgili hangi sayfayı tıklasam isminiz geçtiği için..hiçbir paylaşım yapmadan burdan alabilirsiniz diyerek link göstermek tabela asmadan ticaretten başka birşey değil .. yaptığı 10 oyuncaktan bari birini anlatır insan yapmadıkları gibi çalanlarda var onlar için söylenecek hiç bir şey yok vicdan rahatlığı dilerim...

    YanıtlaSil
  11. Ah ah benimde başıma geldi.Fazla üstünde durmadım ama üzülmedim değil.
    Bu arada ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin koyunnu gömüştüm:) biri almış "ben yaptım ben yaptım" diye bağırınıyordu:)

      Sil